Expreszo start meldpunt slechte homovoorlichting

homo voorlichtingDe LHBT-jongerenvereniging Expreszo is woensdag gestart met een meldpunt, waar jongeren terecht kunnen met klachten over slechte voorlichting lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT’s) op hun school.

Het meldpunt is voor scholieren van het primair en het voortgezet onderwijs. Expreszo opent een meldpunt naar aanleiding van tips van jongeren over slechte voorlichting.

Na jarenlange strijd van COC en Expreszo, zijn alle scholen in het primair en voortgezet onderwijs sinds december 2012 verplicht om voorlichting te geven over LHBT’s. Volgens de wet moeten scholen leerlingen bijbrengen om respectvol om te gaan met seksuele diversiteit.

Het meldpunt is opgezet in samenwerking met COC Nederland, dat al lang actief is op het gebied van LHBT-acceptatie op scholen in de vorm van onder meer De Roze Olifant. Wanneer uit het meldpunt van Expreszo blijkt dat er dringend ingrijpen vereist is op een bepaalde school, dan waarschuwt de vereniging de Roze Olifant zodat er direct actie ondernomen kan worden.

Op aandringen van COC en Expreszo zegde minister Jet Bussemaker van onderwijs in maart toe dat de Onderwijsinspectie vanaf 2015 een kwantitatief onderzoek gaat doen naar de invoering van verplichte voorlichting over LHBT’s.

Expreszo verwacht in 2015 de eerste resultaten van het meldpunt te kunnen voorleggen aan de minister.

 

(Bron: Expreszo)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: