Bosjes Ulesprong Sint Nicolaasga gesnoeid om homo’s te weren

Sint NicolaasgaEen groep inwoners van Sint Nicolaasga heeft de bosjes van het recreatiegebied Ulesprong gesnoeid in de strijd tegen cruisende mannen.

De snoei-actie werd op touw gezet door dorpsbelang, Sint Nyk. Veel inwoners van Sint Nicolaasga zwemmen en zonnen in het recreatiegebied. Ze zeggen last te hebben van mannen die op zoek zijn naar seks.

Lammert de Boer, pachter van het recreatiegebied, heeft last van een teruglopende omzet. Volgens de Leewarder Courant overweegt De Boer er mee te stoppen: “Oars moat de hut mar te keap. Dan hawwe se dizze slach wûn.”

De gemeente De Fryske Marren gaat volgende week zelf ook snoeien in het gebied.

De kwestie speelt al jaren. Vijf jaar geleden besloot de gemeente een hek te plaatsen van de afslag van de A6 tot aan het Tjeukemeer. Tot die tijd noteerde een ingehuurd beveiligingsbedrijf de kentekens van auto’s die het terrein opreden. Dat was vanwege de privacywetgeving niet meer toegestaan. Daarop werd besloten het hek te plaatsen dat ’s avonds om acht uur op slot ging.

Het hek werd vorig jaar vernield. De gemeente had geen geld om het hek te repareren. Sindsdien is het gebied weer in gebruik als homo-ontmoetingsplek.

 

(Bron: Omroep Friesland/Leeuwarder Courant/Roze Golf, foto: Omrop Fryslân, Alle Faber)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: