Ex-PvdA raadslid Nouhi blijft in de raad van Breda

Jamal NouhiDe Bredase oud-PvdA’er Jamal Nouhi is niet van plan zijn raadszetel op te geven, nadat hij donderdag uit de fractie werd gezet vanwege omstreden uitspraken over homoseksualiteit en homorechten. 

Nouhi zegt dat hij lid blijft van de PvdA. Hij hoopt dat er nog toekomst voor hem is bij de Bredase PvdA-fractie. Hij heeft de hoop gevestigd op het landelijk partijbureau. “Ik laat me niet zomaar wegsturen. Ik vind dat er ruimte moet zijn voor discussie en dat mag scherp zijn,” zo reageerde hij vrijdag.

Homo’s en pedo’s
Nouhi kwam deze week in opspraak na uitspraken op de website van Bladna.nl. Op die website zegt Nouhi dat Human Rights Watch zich niet moet bemoeien met homorechten in Marokko.

Volgens hem zou dat hetzelfde zijn als opkomen voor rechten van pedofielen in Nederland. Naar eigen zeggen maakte hij de vergelijking tussen de rechten van homo’s en pedofielen om te ‘choqueren en mensen een spiegel voor te houden’.

Reactie Nouhi
Dat er reacties zouden komen op zijn uitlatingen had Nouhi wel enigszins verwacht, zo liet hij BredaVandaag weten. Ook vertelt Nouhi aan de nieuwswebsite dat hij geschrokken is van het aantal mensen dat zegt zich beledigd te voelen.

Naar eigen zeggen wilde hij ‘een discussie op gang brengen over de manier waarop wij onze normen en waarde exporteren’. De PvdA in Breda riep hem vervolgens op het matje en zette hem uit de fractie.

 

(Bron: Omroep Brabant/Breda Vandaag)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: