PvdA Breda zet raadslid uit fractie na uitspraak over homo’s en pedo’s

Jamal NouhiDe PvdA in Breda heeft raadslid Jamal Nouhi uit de fractie gezet. Volgens de partij staan zijn uitspraken over de rechten van homo’s en pedofielen ‘lijnrecht tegenover het gedachtegoed van de PvdA’ en kan Nouhi geen deel meer uitmaken van de fractie.

Nouhi werd eerder op donderdag op het matje geroepen door fractievoorzitter Henk van der Velde. Dit gebeurde nadat er commotie was ontstaan over uitspraken van Nouhi op de website Bladna.nl.

Jamal Nouhi twitter berichtHet raadslid schreef daar dat Human Rights Watch, de internationale belangenorganisatie voor mensenrechten, zich niet meer moet bemoeien met homorechten in Marokko. Dat zou volgens Nouhi dat hetzelfde zijn als opkomen voor rechten van pedofielen in Nederland.

Choqueren
Human Rights Watch vindt dat Marokko homoseksualiteit niet langer strafbaar moet stellen, terwijl Nouhi van mening is dat de belangenorganisatie meer rekening moet houden met de Marokkaanse cultuur. Naar eigen zeggen maakte hij de vergelijking tussen de rechten van homo’s en pedofielen om te ‘choqueren en mensen een spiegel voor te houden.’

De PvdA in Breda noemde de uitspraken van Nouhi eerder op donderdag al onacceptabel. Van der Velde eiste in een gesprek opheldering van Nouhi. “Ik weet het nog maar net en ik schrik hiervan”, zei PvdA-fractievoozitter Henk van der Velde.

Uit de fractie gezet
“We moeten eerst met hem praten om te weten of hij deze uitspraken echt heeft gedaan. Stiekem hoop ik nog dat het niet zo is, maar die kans is klein”, aldus Van der Velde op donderdagmiddag. Rond halfzes verzond de partij een persbericht met de mededeling dat Nouhi uit de fractie is gezet.
 

(Bron: Omroep Brabant)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: