Café Stonewall in Enschede heropend

Stonewall opening (2)In Enschede is zaterdagmiddag Café Stonewall heropend. De heropening van het café aan de Walstraat werd verricht door het CDA-raadslid Ayfer Koc.

In haar toespraak benadrukte ze het belang van de strijd tegen discriminatie in welke vorm dan ook. “Als jullie dat doen vanuit de homobeweging, doen wij dat vanuit de politiek.” Ze noemde het feit dat Stonewall gerund wordt door vrijwilligers en zonder subsidie “een knappe prestatie”.

Koc-zelf hetero- zei zich verbonden te voelen met de homoseksuele gemeenschap, omdat ze weet wat het is om tot een minderheid te behoren. Ze is als negenjarige Turkije ontvlucht, omdat ze behoorde tot de christelijke minderheid

Ze onderstreepte het belang van het café: “er is niets belangrijker dan een plek, waar je je veilig, welkom en thuis voelt. “

Café Stonewall werd in 1989 geopend door de Stichting Homo Huisvesting Twente. Met de heropening werden de festiviteiten rond het 25 jarig bestaan ingeluid. In de afgelopen jaren is het café uitgegroeid van een meer besloten soos tot een modern café, waa niet alleen homo’s en lesbiennes welkom zijn.

 

Op de foto Ronald Bruintink, voorzitter SHHT (met oranje paraplu) met links van hem Ayfar Koc

 

(Bron: Roze Golf)Categorieën:Overijssel

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: