Ook Dana International vaart mee in Amsterdam

DanaDana International vaart meet in de botenparade op 2 augustus tijdens de Amsterdam Gay Pride. De Israëlische ster vaart mee op de Joodse boot en treedt op tijdens het slotfeest van de Gay Pride op het Rembrandtplein.

Dana International won in 1998 met het nummer ‘Diva’ het Eurovisie Songfestival. Ze werd geboren als Yaron Cohen. Na haar geslachtsverandering noemt ze zich Sharon. Haar deelname aan het Songfestival dat in 1998 in Birmingham werd gehouden, was omstreden in Israël.

De Joodse boot is een initiatief van Exodays, een netwerk van Joodse homo’s en lesbiennes. Via Exodays zijn kaarten te koop om mee te varen. de boot wordt gesteund door onder ander Stephen Fry.

Aan boort is ook rabbijn Marianne van Praag van de Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag. Daarmee heeft de Joodse boot de primeur van de eerste rabbijn die meevaart in Amsterdam.

Van Praag vindt het belangrijk dat er ook vanuit de Joodse wereld een helder statement wordt gemaakt tegen anti-homogeweld en discriminatie. ‘Het is schrikbarend om te zien hoe de tolerantie in Nederland afneemt’, stelt ze. ‘Juist als religieuze leider kan je daar een vuist tegen maken.’

Eerder werd bekend dat de winnares van het Songfestival van dit jaar, Conchita Wurst meevaart op 2 augustus. Het is dit jaar voor de negentiende keer dat het evenement in Amsterdam wordt gehouden.

 

(Bron: ANP/Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: