Roze Zaterdag 2016 in Amsterdam

EuroprideIn 2016 wordt Roze Zaterdag in Amsterdam gehouden. Dat meldt de Stichting Roze Zaterdagen Nederland. Het wordt de vijfde keer dat Roze Zaterdag in Amsterdam gehouden wordt. De dag valt samen met Europride, een soort Europese Roze Zaterdag.

De Europride werd in 1992 voor het eerst gehouden in Londen. Amsterdam organiseerde de pride in 1994. Dat leidde tot een financiële ramp waardoor de organisatie met grote schulden achterbleef. In de jaren daarna lukte het de Europride om weer uit het dal te klimmen. Dit jaar is de Europride in Oslo, volgend jaar wordt de pride georganiseerd door Riga.

Volgend jaar is Roze Zaterdag in Maastricht. Een week lang zijn er activiteiten onder naam “Maastricht Colours You” De organisatie in Maastricht hoopt dat het evenement 60.000 bezoekers trekt. Roze Zaterdag wordt in 2015 gehouden op 20 juni.

Burgemeester Onno Hoes van Maastricht is zaterdag op de Roze Zaterdag in Eindhoven om het stokje over te nemen van zijn Eindhovense collega Rob van Gijzel.Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: