Homo’s genezen blijft verboden in Amerika

RegenbogvlagHet blijft verboden in de Amerikaanse staat Californië om minderjarige homo’s te ‘genezen’.

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft maandag de bezwaren van de therapeuten verworpen. Zij stelden in hun verweer dat een verbod in strijd is met de grondwet.

Het verbod zou een inbreuk zijn op het recht van vrije meningsuiting. Het verbod geldt voor gediplomeerde artsen, psychologen, familietherapeuten en maatschappelijk werkers.

Niet geregistreerde ‘genezers’ , onder wie religieuze leiders, vallen niet onder het verbod.

De wet werd in 2012 in Californië ingevoerd om minderjarige homoseksuele jongeren beschermen tegen ‘behandelingen’ om van hen hetero’s te maken.

Volgens de wetgevers zijn dergelijke therapieën schadelijk en zijn ze een vorm van psychische mishandeling.

De meest bekende ‘genezer’ van Amerika is de psycholoog Joseph Nicolosi. Hij schreef verschillende genezingsboeken voor homoseksuelen, waarin hij uitlegt hoe zij hun gevoelens kunnen onderdrukken en kunnen veranderen.

In Nederland ontstond in 2012 ophef over de ‘homotherapie’ van Zorginstelling Different. De instelling bood een therapie aan om christelijke homo’s, die worstelen met hun geaardheid te helpen, niet zozeer te genezen. Uiteindelijk besloot minister Edith Schippers van Volksgezondheid dat dergelijke behandelingen niet in aanmerking komen voor vergoeding uit de zorgverzekering.

 

(Bron: ANP/Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: