Amerikaanse zender duwt Apple-topman uit de kast

Tom Cook‘Ik denk dat Tim Cook behoorlijk open is over het feit dat hij gay is aan het hoofd van Apple, toch?’, zei presentator Simon Hobbs in een live-uitzending over homo’s aan de top van het bedrijfsleven.

Na de opmerking van Hobb bleef het even stil op de zender. Nooit zijn er officiële berichten naar buiten gekomen over de seksuele geaardheid van Tom Cook (foto). ‘O jeetje, wat dat een vergissing?’, vroeg Hobbs zich hardop af.

Aan tafel zat onder andere journalist en schrijver van het boek The Glass Closet, Jim Stewart. Hij wilde niet reageren op de opmerking van Simon Hobb: “’Ik wil niet reageren op wat iemand wel of niet is. Ik haal niemand uit de kast.”

In de uitzending zei Stewart dat hij voor zijn boek verschillende bedrijven had benaderd over homoseksuele topmannen maar dat hij nul op rekwest kreeg en dat niemand met naam en toenaam genoemd wilde worden.

In reactie op de televisie-uitzending van CNBC probeerden verschillende Amerikaanse media een reactie van Apple te krijgen, maar zonder resultaat: “geen commentaar”.

 

(Bron: CNBC/USA Today/Roze Golf)Categorieën:En verder

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: