Gay Pride in Parijs valt in het water

Parijs 01Duizenden mensen hebben zaterdag in de stromende regen meegelopen in de Marche des Fiertés, de Gay Pride, door Parijs. Er werden 500.000 mensen verwacht, maar of dat aantal gehaald is, is niet bekend.

Volgens de Franse krant Le Figaro was de toon verbitterd tegen de regering van Hollande. Voor veel demonstranten is er van gelijke rechten voor homo’s en lesbiennes een jaar naar de invoering van het homohuwelijk nog geen sprake. Zo is de adoptie van kinderen door homostellen nog altijd niet geregeld in Frankrijk.

Nederland was dit jaar met een eigen praalwagen vertegenwoordigd. Ambassadeur Ed Kronenburg zei eerder deze week in De Telegraaf dat de deelname “een mooie gelegenheid is om te laten zien waar ons land voor staat. ” Het thema van de Nederlandse wagen was  ‘Nederland: voor vrijheid, overal!’

Ook Wilfred de Bruijn, die al ruim tien jaar in Parijs woont, reed mee op de Nederlandse wagen. De Bruijn gaf een gezicht aan de haat tegen homo’s, nadat hij foto’s van zijn gezicht op Facbook zette, na te zijn mishandeld in Parijs. De daders werden veroordeeld tot celstraffen.

 

(Bron: Le Figaro/Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: