Minister wil subsidiegeld Gay Krant terug

henk krolMinister Bussemaker van Onderwijs wil de subsidie terug, die aan de stichting Vrienden van de Gay Krant is toegekend. Dat schrijft de minister aan de Tweede Kamer.

De minister wil het geld terug, omdat de accountant van de stichting de eerder gegeven goedkeurende accountantsverklaring over de besteding van de subsidiegelden heeft ingetrokken.

Dat gebeurde volgens Bussemaker omdat bij hercontrole is gebleken dat de besteding van het geld niet voldoende is verantwoord. Er wordt daarom volgens de minister niet meer voldaan aan de subsidievoorwaarden.

Het Ministerie van Onderwijs liet eerder al weten dat het geld terug zou vorderen als uit het onderzoek zou blijken dat de subsidie niet correct was besteed.

De Tweede Kamer vroeg de minister eerder om duidelijkheid te geven over het onderzoek dat ze laat doen naar mogelijke misbruik van het geld door Henk Krol. Hij is de voormalig hoofdredacteur van de Gay Krant en oud-partijleider van 50Plus. Krol zou het geld hebben gebruikt om openstaande rekeningen te betalen van zijn bedrijven, waaronder een seksshop.

De stichting zou tussen 2008 en 2011 een bedrag van ongeveer 300.000 euro subsidie hebben ontvangen. Dat geld kreeg de stichting om een digitale ontmoetingsplek voor homoseksuele jongeren op te starten.

Krol verbaasd

Henk Krol laat in een reactie weten dat hij niets weet van de subsidiestromen. Volgens Krol is dit een zaak van de Vrienden van de Gay Krant. Krol verbaast zich over het feit dat er volop onderzoek wordt verricht, maar dat hem niets wordt gevraagd. Hij laat zijn jurist kijken naar de laatste berichten.

Krol stapte in oktober op als partijleider van 50Plus. Hij deed dat nadat bekend werd dat er bij de Gay Krant jarenlang geen pensioenpremie voor werknemers was afgedragen.

(Bron: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: