Homohuwelijk in slowakije onmogelijk gemaakt

Het parlement van Slowakije heeft een omstreden grondwetswiijziging aangenomen die invoering van het homohuwelijk onmogelijk maakt. Het huwelijk is ,,een unieke verbintenis tussen man en vrouw”, aldus de omstreden bepaling die het parlement in Bratislava met grote meerderheid aannam.

Amnesty International hekelde voor de stemming dat Slowakije nu discriminatie vastlegt in de grondwet, terwijl in andere landen de rechten van seksuele minderheden juist worden verbeterd.

Elders
Zo stemde het parlement van Malta in april in met de invoering van het homohuwelijk en werd in dezelfde maand in Italië zo’n huwelijk voor het eerst officieel erkend. Een Italiaanse architect en een journalist gaven elkaar in 2012 in New York al het jawoord, maar die verbintenis was in Italië niet wettig. Een rechter oordeelde dat de twee mannen door de burgelijke stand als echtpaar moesten worden ingeschreven.

In Frankrijk kunnen mensen van hetzelfde geslacht sinds april 2013 voor de wet trouwen. Het eerste jaar deden ruim 7000 koppels dat, 4 procent van alle huwelijken in het land.

(ANP)Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: