Celstraffen voor belagen homo’s in Parijs

In de zaak tegen de aanvallers van Wilfred de Bruijn heeft de rechtbank in Parijs dinsdag celstraffen opgelegd tot 2,5 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk. De rechter achtte bewezen dat het tweetal De Bruijn en zijn vriend Olivier Couderc in april 2013 zwaar heeft mishandeld.

De foto die de zwaar gehavende Bruijn van zichzelf postte op Facebook met daaronder de opmerking dit is het gezicht van homohaat trok internationaal de aandacht. Hij riep mensen dinsdag op indien nodig hetzelfde te doen. De Bruijn kreeg in Nederland verdere bekendheid door zijn rol als tafelheer in De Wereld Draait Door.

De Bruijn reageerde opgetogen na de uitspraak omdat alle aanklachten bewezen zijn verklaard. ,,De rechter heeft duidelijk gezegd dat je niet zomaar mensen kan aanvallen en dat al helemaal niet in groepsverband en omdat iemand tot een bepaalde groep behoort”, zei hij tegen het ANP.

(ANP / Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: