Brocatus past regels van zijn B&B in Antwerpen aan na discriminatie

Davy BrocatusBed & Breakfast Studios 1-2-3 in Antwerpen van de in België bekende dansleraar Davy Brocatus en zijn echtgenoot Anatoly Nefedov nemen een nieuwe clausule op in het reglement van hun bed and breakfast Studios 1-2-3, nadat ze twee keer in korte tijd zijn gediscrimineerd vanwege hun seksuele geaardheid.

Davy Brocatus is een Bekende Belg. Hij dankt zijn bekendheid aan het VTM-programma ‘Sterren op de Dansvloer’.

“Wie bij ons op bezoek komt, moet respect hebben voor de gastheren”, zegt Brocatus in de Gazet van Antwerpen: “Voor het eerst in mijn leven heb ik gevoeld wat het is om écht gediscrimineerd te worden. En dat in de veiligheid van mijn eigen zaak. Anatoly en ik zijn hier echt door geraakt.”

Geaardheid

Afgelopen week kwam een Amerikaans gezin met twee kinderen logeren bij Studios 1-2-3. “Al heel snel bleek dat we voor die familie niets, maar dan ook niets goed konden doen”, zegt Brocatus. “Toen ik in hun suite was om op te ruimen, vond ik per toeval de reden: ze zijn lid van Christ Embassy, een conservatieve religieuze groepering die het niet begrepen heeft op holebi’s.”

Diezelfde avond kwam een moslimgezin uit Nederland. Ook zij hadden duidelijk een probleem met de geaardheid van Davy Brocatus en gaven zelf aan dat ze liever niet bij ons logeerden.

Brocatus en Nefedov ondernemen geen gerechtelijke stappen tegen de twee gezinnen, maar willen zulke situaties in de toekomst tegengaan door het reglement aan te passen..“Als ik merk dat er onder mijn dak gediscrimineerd wordt, om welke reden dan ook, worden alle afspraken tussen ons en de klant onmiddellijk verbroken. Discriminatie op basis van seksuele geaardheid is bij wet verboden en wie hier logeert, moet zich daaraan houden.”

 

(Bron: GvA/Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: