Drinking 4 Uganda in Zwolle

Call me KuchuIn samenwerking met internationale studenten van het Windesheim Honours College, organiseert COC Zwolle een “Drinking 4 Uganda” party op vrijdag 30 mei in het Zwolse COC pand aan de Kamperstraat 17.
Aanleiding is het feit dat enkele studenten van de WHC in juni vertrekken naar Oeganda om boeren te helpen de voedselvoorziening te verbeteren. De studenten willen het agrarisch onderwijs, in de vorm van een boerderij-school ondersteunen en waar nodig verbeteren door de zelfredzaamheid van de boeren te vergroten en hun kennis te vergroten. Voor dit project willen de studenten geld inzamelen.

“Dat de studenten ons benaderden voor een feest voor Oeganda was voor ons een goede gelegenheid om weer eens extra aandacht te vragen voor de situatie waarin veel homoseksuelen in Oeganda, maar zeker ook in de rest van Afrika zich bevinden. In Oeganda worden homoseksuelen vervolgd en vermoord, iets wat wij ons niet kunnen voorstellen” zegt Ilja de Jong voorzitter van het Zwolse COC.

COC Zwolle en de studenten willen gezamenlijk aandacht vragen voor de erbarmelijke situatie waarin de Oegandese bevolking leeft, daarnaast wil COC Zwolle vooral aandacht vestigen op de anti-homowet die onlangs in Oeganda is aangenomen waardoor het openlijk homoseksueel zijn in Oeganda bij wet verboden is met alle gevolgen van dien.

De avond wordt ingeleid met de film “Call me Kuchu”. De film toont het laatste jaar in het leven van de moedige en standvastige activist David Kato. De homohaat in Oeganda, mede gevoed door de westerse evangelische lobby, lijkt met de dag te groeien. De (toen nog) ophanden zijnde wet om homoseksualiteit met de doodstraf te berechten maakt het leven voor LGBT’s in Oeganda vrijwel onmogelijk. De film toont een genuanceerd portret van David en de kleurrijke, krachtige homo’s uit Kampala en hun aanhoudende strijd voor een verandering van hun lot en een beter bestaan voor homoseksuelen in heel Afrika.

Na de vertoning van de documentaire Call me Kuchu kan er dorgepraat worden in het COC café en gaat de dansvloer van COC Zwolle open om tot in de late uurtjes.
De opbrengst van een loterij, de entree en deels de inkomsten van de drank zal gaan naar de studenten die in juni afreizen naar Oeganda.

Het COC gaat open om 20.00u en de film Call me Kuchu start om 20.30u.
Vanaf 22.30 kan er gedanst worden. De entree bedraagt 1 euro en gaat volledig naar de studenten die naar Oeganda afreizen.Categorieën:En verder, Films, Overijssel

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: