TV Kijktip: Brokeback Mountain

Brokeback MountainAl eerder op tv geweest, al op dvd verschenen, te downloaden, dus de kans is groot dat je de film Brokeback Mountain van Ang Lee uit 2005 al eens gezien hebt.

Voor wie de film nog niet gezien heeft, of wie de film nog eens wil zien: zondagavond Canvas om 20:45 uur.

Wyoming, 1963. Twee jonge cowboys, Ennis Del Mar en Jack Twist, ontmoeten elkaar wanneer ze een zomer lang samen een kudde hoeden op de flanken van Brokeback Mountain. Er ontstaat een ongewone band tussen de mannen en na een passionele nacht bloeit hun platonische relatie open tot een fysieke. Na de zomer is het werk van Ennis en Jack op Brokeback Mountain afgelopen en gaan ze elk hun eigen weg, maar ze zullen heel hun leven met elkaar verbonden blijven. De zomer die ze samen doorbrachten is het begin van een jarenlange geheime relatie, waarvoor ze allebei een prijs moeten betalen.

Met: Heath Ledger (Ennis Del Mar), Jake Gyllenhaal (Jack Twist), Michelle Williams (Alma), Anne Hathaway (Lureen Newsome), Linda Cardellini (Cassie) e.a.Categorieën:En verder, Films

Tags: ,

%d bloggers liken dit: