Zes Marokkaanse homo’s moeten de cel in

gevangenisZes homoseksuele Marokkanen zijn deze week veroordeeld tot een, twee en drie jaar cel. Dat meldt de Marokkaanse nieuwssite H24. De mannen worden beschuldigd van homoseksuele handelingen, prostitutie en openbare dronkenschap.

De rechtszaak vond plaats in Faqih Bensalah, ongeveer 200 kilometer ten zuiden van Rabat. De zes werden aangehouden na een klacht van de vader van een van hen. Hij beschuldigde de vijf anderen ervan dat zij zijn zoon hebben aangezet tot “afwijkend gedrag”.

Maximale straf

Artikel 489 van het Marokkaans wetboek bepaalt dat alle seksuele handelingen tussen hetzelfde geslacht strafbaar zijn met een maximale straf van drie jaar cel. Die werd nu één keer opgelegd. Vier anderen moeten twee jaar de gevangenis in en een zesde een jaar.

De veroordeling komt twee weken nadat de Marokkaanse LGBT-organisatie ASWAT de campagne ‘Liefde is geen misdrijf’ lanceerde. Onderdeel van deze campagne is een video waarin wordt opgeroepen homoseksuelen te respecteren.

Veroordeeld

De video werd eerder deze week scherp veroordeeld door Amina Maâ Al Aynin, gedeputeerde van de regeringspartij PJD. Zij riep de minister van islamitische zaken in te grijpen. Volgens haar is de video een “inbreuk op het geloof en zijn dit soort loftuitingen over homoseksualiteit niet alleen schadelijk voor het imago van moslims maar is het ook tegen de wet”.

 

 

(Bron: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: