Column: Homokoningen

column joop van den haak Joop van den Haak bespreekt elke twee weken weer een ander facet van het rijke roze leven, of een dagelijks dilemma. Dit keer: Homokoningen

 

 

Ver in het verleden bleek dat in 1819 een Nederlandse koning verdacht werd van schandelijke en onnatuurlijke lusten (homo) De chanteur die dat bekend maakte werd later gearresteerd en de verdachtmakingen werden zoveel mogelijk naar het land der fabelen verwezen, hetgeen niet helemaal lukte.

De zoekmachines wisten wereldwijd weinig nieuws omtrent de aanwezigheid van buitenlandse homokoningen te vermelden, waarschijnlijk uit veiligheidsoverwegingen of gebrek aan koningen en keizers. Wel circuleerde in het ondergrondse sprookjescircuit het gerucht dat 4000 jaar geleden in het land Fantasia ene koning Lodewijk (despoot) regeerde, die homo was. Deze hoogheid kwam pas later, toen hij ene Jean-Paul ontmoette, uit de kast. Jean-Paul was ook wel van de heren.

Het land Fantasia was geen democratisch land, maar wel vergelijkbaar met ons land, voor de crisis, voor wat betreft: rijk, beschaafd, ontwikkeld en economisch zeer florerend.

Op een dag reed koning Lodewijk te paard door een groot bos. Hij kwam bij een meer terecht, waar slechts een mens in het water zwom. Later zou blijken dat deze jongeman Jean-Paul was. Geheel naakt kwam hij uit het meer. Koning Lodewijks ogen rolden bijna uit zijn oogkassen van verrassing bij het aanschouwen van zoveel schoonheid in een mens gevestigd. De vorst werd opslag verliefd. Hij sprak de naakte jongeman aan en vroeg hem mee te gaan naar het paleis.

Jean-Paul niet alleen beeldschoon en van de heren was ook een held en slim. Hij maakte haastig een plan van actie. Hij wilde de despoot Lodewijk omturnen tot een menselijke, humane man en zo mogelijk Fantasia tot een democratisch vriendelijke staat maken. “Sire,” sprak hij beleefd : “Als u professor Fermuwez, hersendeskundige, laat onderzoeken of homoseksualiteit al of niet een ziekte is, dan zal ik als de uitkomst van zijn onderzoek voor anders geaarden positief is, U op de mond kussen.”

Aanvankelijk brieste koning Lodewijk van woede. Hij wilde de brutale jongeman gevangen nemen en in zijn diepste kerkers doen smijten. Maar zijn verliefdheid overheerste toch zeer en hij stemde uiteindelijk in met het brutale verzoek van Jean-Paul. Wat verliefdheid al niet vermag.

Na lange tijd van wachten bleek dat professor Fermuwez tot de conclusie was gekomen, dat homoseksualiteit geen ziekte is. Als reactie op dit voor homo’s fantastische bericht kuste Jean Paul de koning en als extraatje tongzoende hij ook met hem. Koning Lodewijk vond dat verrukkelijk.

In een later stadium verlangde Jean-Paul een tweede stap van de hevig verliefde koning. Lodewijk moest bekend maken dat homoseksualiteit in het land Fantasia vrij werd gegeven. De vorst haastte zich om dit verzoek te realiseren. Hij kon Jean-Paul immers al niets meer weigeren. Na realisatie van dit opmerkelijk verzoek van een onderdaan aan de koning kuste de jonge held het edele levende zwaard van de goed bedeelde vorst. Maar Jean-Paul was nog niet tevreden. Hij wenste dat de koning bekend zou maken dat mannen en mannen met elkaar mochten trouwen, dat zelfde gold ook voor vrouwen met vrouwen. De vorst als gehypnotiseerd door Jean-Paul stemde ook in dit verzoek toe en hij mocht als beloning nu met zijn edele, levende zwaard de tempel ( synoniem billendiepte ) van Jean Paul innig en intens beroeren.

Enige tijd later. Fantasia is volledig gedemocratiseerd. Jean-Paul is verliefd geworden op koning Lodewijk. Hij vond ook dat de majesteit zo’n prettig lichaam had. Gevolg van een en ander was dat de koning en Jean-Paul gingen trouwen. later toen het bruidspaar in een open gouden koets door de hoofdstad van Fantasia reed, werden ze van harte toegejuicht door de ganse bevolking van Fantasia.

Een sprookje was werkelijkheid geworden.Categorieën:Column, Joop van den Haak

Tags: ,

%d bloggers liken dit: