COC gaat helpen bij opvang homoseksuele asielzoekers

Regenbogvlag. met twee mannenjpgCOC Nederland gaat helpen bij de opvang van homoseksuele asielzoekers. De homobelangenorganisatie heeft woensdag een samenwerkingsovereenkomst getekend met het COA, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers.

Door de samenwerking moet de opvang voor LHBT-bewoners verbeteren. De asielzoekers moeten zich veilig kunnen voelen in de opvangcentra.

Het COA gebruikt de expertise van COC Nederland voor het adviseren, ondersteunen en aanspreken van beleidsmakers van het COA en medewerkers in de uitvoering.

Het convenant is namens COC Nederland getekend door bestuursvoorzitter Tanja Ineke en namens het COA door voorzitter van het bestuur Jan-Kees Goet.

Het COC bracht een jaar geleden een rapport uit, waaruit blijkt dat lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender asielzoekers in Nederland vaak slecht behandeld worden. In het rapport beschrijft onderzoeker Lieneke Luit hoe LHBT-asielzoekers, vanaf het moment dat ze in Nederland binnenkomen tot aan het eind van hun asielprocedure, regelmatig geconfronteerd worden met vooroordelen, discriminatie en zelfs geweld.

 

(Bron: COC/Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: