Ministerie: pas op voor anti-homogeweld in Brazilië

Aqui VamosWees je ervan bewust dat ook in Brazilië gewelddadige antihomo-incidenten voorkomen. Brazilië kent geen wetten of regels die de rechten van homoseksuelen en transseksuelen beperken.

Deze waarschuwing staat in het informatieboekje Aqui Vamos van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor Oranjesupporters die afreizen naar Brazilië. Het boekje is dinsdag gepresenteerd.

In de Braziliaanse stad Sao Paulo werd dit jaar tijdens de jaarlijkse Gay Pride geprotesteerd tegen homofobie. De deelnemers eisten zwaardere straffen voor discriminatie van homo’s en lesbo’s.

Verder wordt onbeschermde seks in Brazilië “zéér sterk afgeraden” door Buitenlandse Zaken. ”Brazilië heeft één van de hoogste besmettingscijfers hiv/aids in de wereld en veel mensen zijn met het virus besmet, met vaak bijkomende ziektes zoals tuberculose. Neem dus de nodige maatregelen om besmetting te voorkomen.”

Het ministerie waarschuwt Oranjesupporters verder dat er in Brazilië een zero-tolerance-beleid is voor drugs. Tip: laat je niet misleiden als je toch een wietlucht op straat ruikt: het is en blijft strafbaar.

Er is tijdens het wereldkampioenschap voetbal een delegatie van de Nederlandse politie in Brazilië afgereisd. Herkenbaar Nederlands blauw dus, in de straten van Brazilië.Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: