Dagboek Kopenhagen: De Finale!

Vanavond is het dan zover. De finale van het 59ste Eurovisie Songfestival vanuit de B&W Hallerne in Kopenhagen. Mét Nederland! En dit jaar lijkt het spannender dan ooit te worden, want sinds een paar dagen zijn The Common Linnets met “Calm After The Storm” gebombardeerd tot één van de favorieten voor de overwinning! Zowel in polls als bij de bookmakers staat Nederland nu regelmatig op de tweede of derde plek. Maar wat zeggen die polls nou eigenlijk? We weten uit het verleden dat men er soms wel flink naast kan zitten. Zo stond Cyprus in 1999 wekenlang bovenaan bij bookmakers en in polls, maar moest zangers Marlain uiteindelijk genoegen nemen met een op-één-na-laatste plaats en twee punten. Of in een recenter verleden Hongarije 2011 en San Marino 2012. Beide keren fan-favorieten, en beide keren een zeer teleurstellend resultaat.

Maar “wij” gaan het natuurlijk dit jaar wél goed doen! Want dit jaar hebben de bookmakers en de polls natuurlijk gelijk! En gaat de race tussen Nederland, Zweden, Oostenrijk, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk, toch?! Om klokslag 21.00 uur zal het “Te Deum” door miljoenen huiskamers klinken. En laten we hopen dat we vanavond enkele malen het beroemde: The Netherlands: Twelve Points, Pays-Bas: Douze Points mogen horen! We wensen Ilse & Waylon heel veel succes!

 

….later meer…

laatste repetities

laatste repetities

Sanna (Zweden)

Sanna (Zweden)

 

Basim (Denemarken)

Basim (Denemarken)

Molly (Verenigd Koninkrijk)

Molly (Verenigd Koninkrijk)

Conchita (Oostenrijk)

Conchita (Oostenrijk)Categorieën:2014 Kopenhagen, Eurovisie Songfestival

Tags: ,

%d bloggers liken dit: