Kopenhagen Dagboek: Woensdag 7 Mei

Ondanks de korte nacht waren we om 11.00 uur fris en fruitig aanwezig in het hotel van waaruit het Radio 2 programma De Gouden Uren deze week wordt uitgezonden. Van de AVROTROS hadden we vannacht een uitnodiging gekregen om het behalen van de finale nog even in het klein te vieren. Er was een speciale taart gemaakt in de kleuren rood-wit-blauw. Allereerst kregen Ilse & Waylon van DJ Daniël Dekker het eerste exemplaar van hun nieuwe ccd uitgereikt. Ook de LP versie werd overhandigd. En dan blijkt maar weer dat zo’n LP hoes toch veel mooier is dan zo’n klein cd-doosje.

Taart!

Taart!Vervolgens sneden Ilse & Waylon de taart aan als een pasgetrouwd stel, en kregen we allemaal een stukje.

Opvallend trouwens hoe men in Nederland nu reageert. Werd de Nederlandse inzending eerst nog volop bekritiseerd, nu hoor je alleen positieve geluiden. Raar volk toch… Zou bijvoorbeeld Marga Bult nu nog steeds vinden dat het lied ballen mist? Europa denkt er tijdens de Eerste Halve Finale in ieder geval heel anders over. Ook bij de bookmakers is Nederland veel populairder geworden. “Calm after the storm” staat nu op een derde plaats!

Als een volleerd bruidspaar...

Als een volleerd bruidspaar…


‘sMiddags zijn we naar de B&W Hallerne gegaan voor de eerste generale repetitie van Tweede Halve Finale. Het programma wordt geopend met een terugblik op de uitzending van dinsdag. Daarna volgden de liedjes elkaar in rap tempo op, zonder opvallende wijzigingen. Alleen voor het begin van het lied Roemenië werd het programma even stilgelegd, maar we weten eigenlijk niet waarom dat gebeurde.


In de pauze zien we een zangeres uit Australië: Jessica Mauboy. Het festival is down-under ook populair en wordt daar ook ieder jaar uitgezonden. En daarom mocht het land dit jaar de pauze-act in de Tweede Halve Finale verzorgen. Barry was al op de hoogte gebracht door z’n Australische familie dat de zangeres daar al zeer bekend en succesvol is.

Ook vanmiddag leverde Barry weer een bijdrage aan “Goeiemiddag Overijssel” op Radio Oost, en na de generale repetitie zijn we teruggekeerd naar ons hotel.

Jessica Mauboy uit Australië

Jessica Mauboy uit Australië


Na een aantal avonden van “snel-een-hap-naar-binnen-werken” besloten we vanavond eerst maar eens om rustig te gaan eten, en onze keuze viel op een sushi-restaurant vlak naast het hotel. Daarna gingen heerlijk relaxen en redelijk op tijd naar bed. De komende avonden zal het weer erg laat worden…Categorieën:2014 Kopenhagen, Eurovisie Songfestival

Tags: ,

%d bloggers liken dit: