Tot 3 jaar geëist voor slaan homo’s in Parijs

Wilfred de BruijnHet OM in Parijs eist celstraffen tot 3 jaar voor het mishandelen van de Nederlandse Parijzenaar Wilfred de Bruijn en zijn vriend.

De zaak kreeg grote bekendheid doordat De Bruijn foto’s van zijn beschadigde gezicht op Facebook plaatste, met de tekst “zo ziet homohaat eruit”.

De verdachten konden in september worden aangehouden.

Het Franse OM eist 3 jaar, waarvan 1 voorwaardelijk, tegen hoofdverdachte Redouane K., die de Nederlander tegen het hoofd schopte. Een tweede verdachte hoorde 2,5 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk tegen zich eisen. Tegen een man die erbij stond, maar niets deed, is 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk geëist.

Het incident speelde zich af in april vorig jaar. De Bruijn en zijn vriend liepen ’s nachts arm in arm over straat. Zonder dat er een ruzie aan vooraf ging, vielen de verdachten de twee aan. Die zijn ervan overtuigd dat zij het slachtoffer van homohaat waren.

Het OM droeg daarvoor bewijs aan. Tijdens de zitting liet het opnames van telefoongesprekken tussen de verdachten horen. Daarin zeggen ze dat ze er trots op zijn, dat ze homo’s in elkaar hebben geslagen.

De verdachten ontkennen dat ze homo’s in elkaar wilden slaan. Ze zeiden dat ze heel veel gedronken hadden en enkele klappen hadden uitgedeeld. Zij hadden zich niet gerealiseerd hoe ernstig de verwondingen waren, die zij bij hun slachtoffers toebrachten.

Nadat De Bruijn een foto van zijn beschadigde gezicht op Facebook had gezet, werd in Parijs een demonstratie tegen homohaat gehouden, waar tweeduizend mensen aan meededen.

De Bruijn werd na het incident een geregeld terugkerende gast in het tv-programma De Wereld Draait Door. De uitspraak in de zaak is 3 juni.

 

(Bron: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: