Zaterdag 3 Mei: Repetities, Interviews en Talkshows

Vandaag mogen de landen van de tweede Semi-Finale de puntjes op de i zetten in hun tweede repetitie. Malta trapte de dag af en klonk solide. Ze hadden de kleding die ze op de avond gaan dragen nog niet aan. Israel kwam hierna en stond als een huis. Zangeres Mei heeft er heel wat uurtjes voorbereiding ingestoken en zette, met haar danseressen, een strakke act neer. Na zich drie jaar niet gekwalificeerd te hebben zal dat hoogstwaarschijnlijk nu wel gaan lukken.

Bart, Ilse, Waylon & Barry

Bart, Ilse, Waylon & Barry

De Noorse Carl Espen, favoriet van onze Ilse, wist ook te overtuigen. Nu in de hal zagen we pas de projectie op de achterwand: een golvende zee die, gedurende het optreden, steeds meer gaat kolken.

Na Noorwegen volgen er twee folklore liedjes. Het eerste, van Georgië, zal niet veel stemmen trekken. Het is dan ook een prima moment om de koffiekopjes op te ruimen en wat te drinken in te schenken. Kom wel op tijd terug, want het tweede, van Polen, is folklore heerlijk gemixt met een moderne sound. En ook nog eens gebracht met een vette knipoog.
2014_dagboek_ralph_rick
Conchita uit Oostenrijk hebben we als laatste nog één keer kunnen zien optreden in het voor haar gecreëerde avondkleed, en toen moesten we het Eurovisie Eiland weer verlaten om terug te keren naar de stad. In ons hotel hebben we ons omgekleed en hebben we onze ‘Common Linnets-stropdas’ omgedaan die Barry speciaal voor deze trip had laten maken. Dat was niet voor niets geweest: Ilse & Waylon reageerde heel enthousiast en pakten hun telefoons om wat groepsfoto’s te maken. Ilse vertelde dat ze het leuk vond dat ze ons bij de beide persconferenties vooraan had zien zitten, stak haar duim op en zei: “Ik dacht meteen: Da’s goed volk” 😉

Ze namen uitgebreid de tijd voor onze vragen en alles kun je later terug lezen op deze site.

Na dit fijne gesprek zijn we naar het EuroFancafé gegaan waar we een twee uur durende talkshow hebben bijgewoond met Ralph Siegel. Deze Mister Eurovision heeft 23 Eurovisie inzendingen op zijn naam staan (en daarnaast nog eens 49 liedjes voor Nationale voorrondes) en dat voor acht landen geschreven. Ralph Siegel reageerde hierop dat dat aantal de liedjes betreft die onder eigen naam geschreven zijn, maar dat er nog wel een aantal waren geschreven onder pseudoniem. In totaal heeft hij in zijn carrière meer dan 2.000 liedjes gecomponeerd.

Nicole, winnares van 1982

Nicole, winnares van 1982


De fans hadden kunnen stemmen en er was een alltime favorite top 6 samengesteld. Bij de bekendmaking van de nummer 1 nam de herr Siegel plaats achter de vleugel en speelde het intro van “Ein bisschen Frieden”. Als grote verrassing kwam zangeres Nicole vanuit backstage en zong haar winnende lied. Daarna verscheen ook Valentina Monetta (met haar vier backings) om Ralph’s bijdrage van dit jaar te zingen. Als laatste volgde een spontane versie van Volare.

Hierna zijn we naar de Euroclub gegaan waar het inmiddels flink drukker was geworden. Er was een gezellig weerzien met vele bekenden uit heel Europa. De avond werd leuk aangekleed met optredens van onder andere Noorwegen, Moldavie, Macedonie, Ierland en Finland. De organisatie was slim en ze hadden aparte Fotostudio ingericht. Dus na een optreden konden de aanwezigen met hun favoriet voor de eeuwigheid vastgelegd worden.Categorieën:2014 Kopenhagen, Eurovisie Songfestival

Tags: ,

%d bloggers liken dit: