Stephen Fry steunt Joodse Gay Pride-boot

Stephen Fry 02De Britse acteur, presentator en journalist Stephen Fry heeft maandag op Twitter zijn steun uitgesproken over de Joodse boot op de Gay Pride.

Fry is zelf niet bij de botenparade op 2 augustus aanwezig, maar hij juicht het initiatief Exodays, een nieuw driedaags evenement voor Joodse homoseksuelen waar de boot deel van uitmaakt, wel van harte toe.

“As one of each I wish I could be there!”, verzekert Fry. Zijn bericht werd al honderden malen geretweet en gebookmarkt. Fry staat bekend als fervent activist voor homorechten.

Hij werd in maart uitgeroepen tot “Presentator van het Jaar“voor zijn tweedelige documentaire “Out There”. In de documentaire reist Fry de wereld rond opzoek naar homohaters. Hij bezocht onder meer Oeganda en Rusland om te onderzoeken hoe homo’s daar behandeld worden.

Exodays wordt van 1 tot en met 3 augustus gehouden in Amsterdam. Het is voor het eerst dat er een Joodse boot mee vaart tijdens de parade door de Amsterdamse grachten. Het initiatief wordt onder meer gesteund door burgemeester Onno Hoes van Maastricht en presentatrice Barbara Barend. Van Barend is zeker dat zij mee vaart.

 

(Bron: ANP)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: