Vrijdag 2 Mei: De tweede repetitieronde

Een lange repetitiedag staat vandaag op het programma. Alle zestien landen van de eerste Semi-Finale zullen hun tweede repetitie doorlopen (duur per land: 20 minuten) gevolgd door een persconferentie. We zijn nieuwsgierig welke wijzigingen door de artiesten zullen worden doorgevoerd en hoe ze er uit gaan zien, aangezien bij deze repetitie ook vaak de kleding wordt uitgetest. Ook mochten wij voor het eerst zelf de loods betreden. Wow, wat ziet het er allemaal mooi uit!

Russische Tweeling

Russische TweelingArmenië wist niet alleen op het scherm maar nu ook in de zaal te imponeren. Aram MP3 draagt een driekwart leren jas, zwarte broek met hoge laarzen.

Letland en Estland hadden niets aan hun act of kleding gewijzigd. IJsland had de felgekleurde trainingspakken ingeruild voor net zo felgekleurde nette pakken met witte strik. Op de persconferentie verschenen ze, hoe toepasselijk, in felgekleurde badjassen.

De Albanese Hersi draagt een lange goudkleurige barokachtige kanten jurk. De Russische tweeling is behoorlijk ouwelijk gekleed. Daarbij zijn ze behoorlijk wit geschminkt. Alsof ze een aantal jaren in een kelder opgesloten hebben gezeten. Waarschijnlijk zijn ze zo blij verlost te zijn dat ze voor de lol allebei een kleine trechter op hun hoofd hebben gezet.

Na de break kwam Dilara Kazimova uit Azerbeidzjan in een mooie lange rode jurk. In de zaal was het optreden nog indrukwekkender dan dat we afgelopen maandag hadden gezien. In het achtergronddecor was een kleine wijziging: je ziet nog wel de wolkenkrabbers maar die veranderen nu in kristallen & mineralen. Een kippelvelnummer.

Dilara Kazimova (Azerbeidzjan)

Dilara Kazimova (Azerbeidzjan)


Oekraïne zet, zoals we van het land inmiddels wel gewend zijn, een hele gelikte show neer. En ieder jaar komen ze met een fotomodel dat ook nog eens goed blijkt te kunnen zingen. We zagen ook dat de zangeres en haar danser in de afgelopen dagen erg hard hadden gewerkt om de act te perfectioneren.

Na zoveel visueel geweld valt het op dat België wel heel erg saai op de buis overkomt. Er is een paars bloemenmotiefje geprojecteerd en that’s it. Het verandert niet van kleur en beweegt niet.

Christina Scarlat uit Moldavië heeft inspiratie opgedaan in het oude Rome. Ze draagt een lange lichtblauwe japon waar, half overheen, een soort van goudkleurig harnas is bevestigd. Ze heeft zeker ergens spijt van (als haren op d’r hoofd) want ze trekt op het einde van het lied een hele streng krullen woest uit d’r kop.

San Marino’s Valentina draagt een lange witte jurk en kan haar armen geen vijf seconden stil houden. Het lied had evengoed in 1976 kunnen meedoen.

Na de tweede break kwam het feestlied van de avond: Portugal. Hier waren verder geen noemenswaardige wijzigingen doorgevoerd. Het contrast met het Nederlandse lied, dat er op volgt, kan eigenlijk niet groter zijn.

The Common Linnets

The Common Linnets


Zoals te verwachten was van deze twee rasartiesten, gaven Ilse & Waylon weer een perfecte repetitie weg. Ze droegen de kleding die ze straks op 6 mei ook gaan dragen. Ilse een korte, witte organza jurk, met geborduurde bloemen, die is ontworpen door Claes Iversen. Volgens het persbericht is het retro jaren 60 ‘Brigitte Bardot” look. Jan Boele heeft de outfit van Waylon ontworpen: Een custom made lerenbroek met aan de zijkant grote zilveren noppen. Een velours jasje en natuurlijk een mooie hoed die is versiert met een rand oude guldens. De reacties van de buitenlandse pers in de hal zijn uiterst positief. We moeten er voor oppassen dat wij ons er niet te veel in laten meeslepen… De persconferentie was gezellig, maar leverde niet echt nieuwe informatie op.

Montenegro was vervolgens aan de beurt. Hier geen wijzigingen in de uitvoering. Nog steeds het schaatsende meisje en een achtergrond die een mix lijkt van de films Frozen & Avantar. Ook de act van Hongarije is ongewijzigd. De uitvoering waarbij de dansers het verhaal van het lied vertolken, zal volgens ons indruk maken bij de kijkers.

Inmiddels was het 22.30 uur toen we weer terugkwamen in het hotel, en zat de langste repetitiedag van deze Eurovisie Week erop.Categorieën:2014 Kopenhagen, Eurovisie Songfestival

Tags: ,

%d bloggers liken dit: