Donderdag 1 Mei: Rustdag

Vanwege de Dag van de Arbeid waren er vandaag geen repetities. En dat hebben we niet eerder meegemaakt in al die Songfestivaljaren: een rustdag. We konden dus lekker uitslapen en langzaam op gang komen. In de middag zijn we door het centrum gelopen om wat foto’s te maken. Bart zat net op de knie bij het standbeeld van Hans Christian Anderssen toen de Wit-Russische tv vroeg of ze hem daar een paar vragen mochten stellen.

Conchita Wurst

Conchita Wurst

Daarna zijn we door de grote winkelstraat gelopen die nu omgetoverd is tot The Eurovision Mile. Er hangen banners met daarop de titels van de bekende songfestivalwinnaars zoals “Waterloo”, “(Hard Rock) Hallelujah” en “Ein bisschen Frieden”.

 ’s Avonds zijn we naar het Eurofancafe gegaan om de geplande talkshows bij te wonen. De eerste was geheel gewijd aan de Oostenrijkse Conchita Wurst. Na afloop hebben we nog even met haar gesproken en hebben we natuurlijk een foto met haar gemaakt.

Daarna waren er nog interviews met Hersi (Albanië), Tinkara (Slovenië) en Aram MP3 (Armenië). Aangezien het te heet en druk in het fancafé werd, zijn we nog even naar de Euroclub gegaan. Daar hebben we optredens gezien van Paula & Ovi (Roemenië), Sebalter (Zwitserland) en Suzy (Portugal). Toen vonden we het mooi geweest en zijn we weer naar het hotel teruggegaan. Want vandaag was dan heel relaxed, morgen volgt een extra lange en drukke dag.

Aram MP3

Aram MP3Categorieën:2014 Kopenhagen, Eurovisie Songfestival

%d bloggers liken dit: