Zondag 27 April: We gaan beginnen!

Show, Glitter & Glamour, Vuurwerk, Dansers en Acrobaten, een Zingende Tweeling uit 1 Ei en als klap op de vuurpijl de Vrouw met de Baard! Is het Circus weer in de stad? Nee dat niet,… of eigenlijk toch wel: namelijk het Eurovisie Circus, en we zijn alweer toe aan de 59ste Editie. Amper veertien kilometer verwijderd van waar de 2013-Tent heeft gestaan.

Barry & Bart

Barry & Bart


De Deense hoofdstad Kopenhagen heeft de eer om voor de derde keer in de geschiedenis het festival binnen zijn stadspoorten te mogen organiseren. In 1964 voor het eerst in het pittoreske amusementspark Tivoli. De 2001 editie kwam vanuit het Parken Stadion en verbrak het record van het aantal toeschouwers (35.000). Dit jaar is Kopenhagen de European Green Capital en dus moet het festival ook aan recycling doen. Er is gekozen om een oud industrieterrein te gebruiken en de tv uitzending zal vanuit een gigantisch grote betonnen scheepsloods worden uitgezonden.

Er leiden niet alleen meerdere wegen naar Rome, maar ook naar Kopenhagen. Zo hebben Barry & Friso de reis met de auto afgelegd en nam Bart het vliegtuig. Vrijwel gelijktijdig arriveerden we op de plaats van bestemming en om twee uur ’s middags zaten we gezamelijk in het warme Deense zonnetje op een terras.

Van Scheepswerf tot Songfestivalhal

Van Scheepswerf tot Songfestivalhal


Nadat we bij het hotel hadden ingecheckt wilden we de stadsbus pakken om onze accreditatie op te halen. Helaas bleek deze bus slechts één keer per uur te rijden, en daarom besloten we om maar met de auto te gaan. Toen we het industrieterrein hadden bereikt was het nog een hele klus om het accreditatiecentrum te vinden. De wegen niet geasfalteerd, onduidelijke bewijzering: het leek alsof we op het Albanese platteland terecht waren gekomen. Maar het is ons uiteindelijk gelukt en we hebben daarna nog even wat foto’s gemaakt van de grote tent waar de persruimte is gesitueerd. We sloten de dag af met een lekkere Deense biefstuk en lagen redelijk vroeg in bed.Categorieën:2014 Kopenhagen, Eurovisie Songfestival

Tags: ,

%d bloggers liken dit: