‘Jezus zei niets over homoseksuele relaties’

Barry MorganVolgens de aartsbisschop van Wales, Barry Morgan, heeft Jezus nooit iets gezegd over homoseksuele relaties. Hij laat doorschemeren dat de Anglicaanse kerk de weerstand tegen het homohuwelijk misschien wel laat varen.

De kerk in Wales stelt momenteel een rapport op over het homohuwelijk dat later dit jaar klaar moet zijn.

Morgan sprak woensdag leden van de Raad van Bestuur van de Kerk van Wales toe en hield hen voor dat er niet één Christelijke opvatting is als het gaat om het homohuwelijk of euthanasie. “We gebruiken het Heilige Schrift om al reeds ingenomen standpunten te onderbouwen”, aldus Morgan, “Sommige mensen veranderen van gedachten als het gaat om het homohuwelijk als ze erachter komen dat hun eigen zoon of dochter homoseksueel is.”

“Het Heilige Schrift zelf is veel genuanceerder, subtieler en gecompliceerder dan we ons vaak realiseren. We kunnen niet zomaar de bijbel citeren en dan denken dat de zaak is opgelost.”

Hij verwees naar hoe de kerk zijn standpunt over scheiden en hertrouwen heeft herzien. “De staat bood de mogelijkheid om te scheiden en te hertrouwen al ver voor de kerk dat deed. We geven tegenwoordig niet onze zegen aan deze nieuwe verbintenissen, we hertrouwen nu ook gescheiden mensen in onze kerken. Onze standpunt is in de loop der jaren veranderd over iets waar Jezus een uitgesproken mening over had. Jezus heeft nooit iets gezegd over homoseksuele relaties. Kunnen we als kerk de zelfde benadering kiezen voor homohuwelijken als we gedaan hebben voor het hertrouwen van gescheiden mensen, of is het homohuwelijk van een andere categorie?”

De aartsbisschop hield de aanwezigen voor dat het standpunt van de kerk invloed heeft op het leven van mensen en waarschuwde voor het gevaar dat de kerk als homofoob wordt gezien.

Hij vroeg om geduld. Net als bij het hertrouwen van gescheiden mensen, pleitte hij er voor om een gezamenlijk standpunt bepalen en niet nu al homohuwelijken in de kerk te voltrekken.

 

(Bron: BBC/PinkNews)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: