Anti-pestdag op middelbare scholen

International day of silenceHet is vandaag, vrijdag 11 april, International Day of Silence. Leerlingen op 300 middelbare scholen in Nederland wordt gevraagd mee te doen als protest tegen pesten.

De International Day of Silence wordt in Nederland ondersteunt door het Gay Straight Alliance Netwerk. Het is de eerste keer dat de dag in Nederland gehouden wordt.

Het initiatief is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Daar wordt de dag al sinds 1996 georganiseerd door het Gay, Lesbian and Straight Education Network (GLSEN). Ook in Canada, Australië en Nieuw Zeeland kennen ze de international Day of Silence.
Leerlingen die hun mond houden delen visitekaartjes uit met de tekst: ‘jongeren die gepest of buitengesloten worden om wie ze zijn hoor je niet vaak, omdat ze bang zijn voor meer pesterijen. Door vandaag mijn mond te houden sta ik stil bij de gevolgen van pesten.’

Eén op de tien scholieren heeft te maken gehad met pestgedrag. Van alle homo’s, lesbo’s en bi’s wordt driekwart gepest op school. Dat geldt vooral voor ‘vrouwelijke’ jongens en ‘jongensachtige’ meiden, die dus ook hetero kunnen zijn.
(Bron: GSA/COC)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: