Den Haag zoekt passende plek homomonument

Internationaal homomonument 2De gemeente Den Haag gaat op zoek naar een meer geschikte plek voor het homomonument. Het staat nu nog bij Madurodam, maar dat vindt het gemeentebestuur geen passende locatie. Het monument word daar omringd door tramrails.

D66 en de VVD hebben het college van burgemeester en wethouders gevraagd om het homomonument naar een meer prominente plek te verhuizen. De partijen zien het monument het liefst verplaatsen naar de groenstrook bij de Bosbrug, tegenover de Koekamp.’Het monument kent de afgelopen jaren een groeiende belangstelling, zeker ook tijdens de Dodenherdenking op 4 mei.
Als belangrijk symbool voor emancipatie en het kunnen leven als een homoseksueel verdient het monument een prominente locatie,’ zo stellen de partijen.Het college erkent dat de huidige locatie ‘niet passend’ is. Daarom is een onderzoek gestart waarbij gekeken wordt welke mogelijkheden er zijn om het monument te verplaatsen naar een waardige locatie, zo schrijft het college aan de gemeenteraad. Mogelijke locaties rondom de Koekamp worden daarin meegenomen, maar ook andere plekken in de stad. 

(Bron: Omroep West)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: