Homo’s kunnen in elk geval tot woensdag niet trouwen in Michigan

homohuwelijkTot woensdag is het in elk geval verboden voor homo’s om te trouwen in de Amerikaanse staat Michigan.

De staat is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechter afgelopen vrijdag. De rechter bepaalde toen dat het verbod op het huwelijk voor paren van gelijk geslacht in strijd is met de grondwet.

Nu de staat hoger beroep heeft ingesteld, bepaalde de hogere rechter dat de oude wet voorlopig van kracht blijft.  Woensdag wordt er opnieuw naar de zaak gekeken en dan wordt bekend of het homohuwelijk wel of niet legaal wordt in de staat Michigan.

Na de uitspraak van afgelopen vrijdag namen een paar honderd homo- en lesbostellen de gelegenheid te baat om elkaar het ja-woord te geven.

 Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: