Radio 23 maart: Jan Elbertse over Wim Sonneveld

Het is deze maand veertig jaar geleden dat cabaretier en zanger Wim Sonneveld overleed op 56-jarige leeftijd. Sonneveld was homo, maar dat mocht niemand weten.

Huub Janssen was zijn eerste grote liefde, later kwam de veel jongere Friso Wiegersma erbij.

De musical over Sonneveld geeft een inkijkje in het leven van Sonneveld. Behalve veel van de bekende liedjes, laat de musical zien hoe Sonneveld worstelde met zijn geaardheid en welke rol Huub Janssen en Friso Wiegersma, maar ook Conny Stuart, speelden in zijn leven.

In de Roze Golf vertelt Jan Elbertse, aan de vooravond van de Week van de Jaren ’70 bij Radio Oost, over Sonneveld en over de musical, die nog tot eind april te zien is in diverse theaters, waaronder Theater De Meenthe in Steenwijk (6 april).

Daan Bartels SonneveldVoor wie de smaak te pakken heeft: Daan Bartels organiseert Wim Sonneveld-wandelingen in Amsterdam. De te wandelen route is 8 kilometer lang en gaat langs plaatsen waar Wim Sonneveld woonde en werkte. Het lopen van de route duurt ca. 3 uur, inclusief 1 koffiestop en meerdere vertelstops.

 

Foto:Jan Elbertse en Tony Neef  (foto Roy Beuker)Categorieën:Info uit de radio-uitzending, Overijssel

Tags: ,

%d bloggers liken dit: