Tom Lanoye is zondag in Deventer

Tom Lanoye - vrij van © - uit: familiearchiefTom Lanoye, romanschrijver, dichter, columnist, scenarist en theaterauteur geeft op zondag 23 maart een lezing over zijn laatste roman Gelukkige slaven. De lezing is in de Bibliotheek in Deventer en begint om 15.00 uur.

Lanoye woont en werkt in Antwerpen en Kaapstad en is een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs van zijn taalgebied. Zijn literaire werk is in meer dan tien talen gepubliceerd of opgevoerd.

Hij debuteerde begin jaren tachtig met de surrealistisch getinte verhalenbundel ‘Een slagerszoon met een brilletje’. Bij het grote publiek brak hij door met romans als ‘Kartonnen dozen’, ‘Het goddelijke monster’ en ‘Sprakeloos’ en met toneelstukken als ‘Ten oorlog’, ‘Fort Europa’ en ‘De Russen!’ ‘

Gelukkige slaven’ (2013) is zijn meest recente roman. De Volkskrant: “Een meeslepende, amusante en prikkelende roman die ook nog eens complexer is dan je zou vermoeden.” Als Lanoye voorleest uit eigen werk is zijn optreden meer een onemanshow van een cabaretier, dan een lezing. Deze zondag leest hij voor uit ‘Gelukkige slaven’.

Deze middag is een gezamenlijke organisatie van COC Deventer en de Bibliotheek Deventer. Entree € 5,00, zie ook www.deventerboekenweek.nl.Categorieën:Agenda, En verder

Tags: ,

%d bloggers liken dit: