Onderscheiding voor oud-LKP voorzitter Wielie Elhorst

Wielie ElhorstOud-LKP voorzitter Wielie Elhorst is onderscheiden met de Bob Angelo Penning. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn grote inzet voor het LKP, de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging.

Elhorst zat tien jaar in het bestuur, waarvan ruim acht jaar als voorzitter.

Elhorst was aanjager van talrijke vernieuwende activiteiten, zoals ’s werelds eerste kerkelijke verklaring tegen geweld tegen homoseksuelen, het Heilig Bootje bij de Canal Parade, het samenwerkingsverband van christelijke LHBT-organisaties LCC Plus en de Gay Pride-kerkdiensten. Ook was hij betrokken bij de totstandkoming van diverse boeken over seksuele gerichtheid, genderidentiteit en geloof, zoals Coming Out Churches en Uniform uit de kast.

Heleen de Boer, vice voorzitter van het LKP: “Wielie ontvangt deze penning zeer terecht en het is hem absoluut van harte gegund. Zo heeft hij zich gedurende zijn hele bestuursperiode keihard ingezet voor de Christelijke LHBT beweging door (nieuwe) initiatieven te nemen om enerzijds bij alle kerken en kerkleiders continu te appelleren op hun verantwoordelijkheid jegens de Christelijke LHBT’s, en anderzijds ook de boodschap aan alle LHBT’s uit te dragen, dat Christen en LHBT zijn in het geheel niet behoeft te botsen. En onvermoeibaar bleef en blijft Wielie Elhorst die discussie voeren!”Elhorst kreeg de Bob Angelo Penning zaterdag bij zijn afscheid  in Rotterdam tijdens  de eerste Nederlandse themadag “Voor U Niet Verborgen” over transgender zijn en geloof, waarvan hij één van de initiatiefnemers was.Hij blijft betrokken bij de organisatie van de Gay Pride Kerkdienst en de Pink Christmas Kerkdienst in Amsterdam en een wake op IDAHO, International Day Against Homophobia en Transphobia, in Amsterdam op 17 mei a.s. Daarnaast blijft hij, als agendalid van het LKP-bestuur, lid van de Working Group van het Europees Forum van christelijke LHBT-groepen, die de uitvoering van het door het ministerie van OCW ondersteunde project ‘Breathing the Spirit’ begeleidt.

De Bob Angelo Penning is in 1991 ingesteld door het COC  om jaarlijks personen, groepen of organisaties te eren die zich op bijzondere wijze op nationaal of internationaal niveau verdienstelijk hebben gemaakt voor de emancipatie van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen.

(Bron: COC/LKP, Foto: COC NL, COC voorzitter Tanja Ineke en Wielie Elhorst)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: