Zweden de straat op na aanval door extreem rechts

showanIn zeven steden in Zweden zijn zondag manifestaties gehouden tegen racisme en homofobie. Aanleiding is het neersteken van Malmö FF-supporter Showan Shattak, een voetbalfan die strijdt tegen racisme en homofobie.

Shattak werd zaterdag neergestoken door rechts-extremisten. Hij ligt zwaargewond in het ziekenhuis en wordt kunstmatig in coma gehouden. In totaal raakten zes mensen gewond na een linkse demonstratie, toen een aantal neo-Nazi’s de demonstranten aanvielen.

protest malmoVia Facebook werd opgeroepen om naar de manifestaties te komen. Het is niet duidelijk hoeveel mensen aan de oproep gehoor hebben gegeven. De manifestatie in Malmö trok zondagmiddag enkele honderden mensen die protesteerden rechts-extremisme en geweld en hun steun betuigden aan de gewonden.

Volgens Zweedse bronnen zouden drie neo-Nazi’s zijn aangehouden.

 
(Bron SVT/Roze Golf, foto: Twitter/SVT)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: