Zweepslagen voor vier homo’s in Nigeria

nigeriaVier jonge Nigerianen, die waren veroordeeld voor seks met een andere man, zijn donderdag gestraft met zweepslagen in het openbaar in een islamitische rechtbank in het noorden van Nigeria. Dat heeft een mensenrecht activist bekend gemaakt.

De mannen kregen, liggend op de vloer van de rechtbank, elk 15 zweepslagen op de rug.

De vier tussen de 20 en 22 jaar oud werden samen met tientallen anderen opgepakt tijdens een golf van arrestaties sinds in januari de wet tegen homoseksualiteit is aangescherpt.

Dorothy Aken ‘Ova van de Coalitie voor de verdediging van Seksuele Rechten zei tegen persbureau AP, dat de vier mannen naar de gevangenis moeten en verder mishandeld worden als mensenrechtenorganisaties niet  € 90,– per persoon op tafel leggen.

Volgens Aken’Ova hadden de vier mannen niet veroordeeld mogen worden omdat ze hun bekentenis hebben afgelegd na door agenten mishandeld te zijn.

De rechter toonde clementie omdat de mannen hadden verklaard dat de homoseksuele handelingen al enige tijd geleden hadden plaatsgevonden en dat ze hun leven sindsdien gebeterd hadden.

In het noorden van Nigeria, waar islamitische wetten gelden, staat de doodstraf op homoseksualiteit door steniging of een injectie. De doodstraf is nog nooit voltrokken.

 

(Bron: AP/Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: