D66 lokt kiezers met Grindr

Pieter RietmanD66 lijsttrekker Pieter Rietman in Ametrdam –West gebruikt homodating-app Grindr in de strijd om de kiezers. Hij vraagt via Grindr bezoekers van de app om een date op 19 maart.

De methode werkt als een malle, zegt Rietman in Het Parool: ‘Er hebben al een paar mensen gezegd dat ze op mij gaan stemmen omdat ze het grappig vinden dat ik dit doe. Het is natuurlijk handig dat Grindr rekening houdt met je locatie. Iedereen die ik op de app zie langskomen woont dus in Amsterdam-West.’

Ook Jan-Bert Vroege die op de lijst voor D66 staat heeft een Grindr-profeil aangemaakt.  In het Parool zegt Vroege dat deze campagnemethode goed aansluit bij de plannen van D66 om meer ruimte te maken voor voorlichting over homoseksualiteit in het onderwijs: ‘Iedere school moet actief discriminatie en pesten van LHBT (lesbi, homo’s, bi’s en transgenders) bestrijden. Uiteraard wil D66 ook harder werken om van Amsterdam weer een bruisende gay destination te worden. Die boodschap slaat aan op Grindr.’Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: