After Sotsji Party in Haarlem

armband sotsji 4 allDe Olympische Spelen in Sotsji zijn voorbij, de Paralympics zijn begonnen, de protesten tegen het Russische regeringsbeleid inzake homo- en mensenrechten lijken uitgestorven te zijn, maar café Storing wil toch zijn demonstratiesteentje bijdragen. 

Op donderdag 13 maart is er in het café aan het Houtplein in Haarlem de Storing After Sotsji Party. Het feest is voor iedereen toegankelijk en is van 22.30 uur tot laat.

De avond is in het leven geroepen om extra aandacht te schenken aan de mensenrechten en vooral de homorechten in Rusland. Storing heeft een avond geprogrammeerd met opvallende acts die allen op hun manier protesteren tegen o.a.  president Poetin en zijn beleid.

Diverse Haarlemse artiesten dragen met vrolijke acts hun steentje belangeloos bij. Trio Katjoesja met Hans Goes en Mylou Frencken, speelt het lied vol hoop voor Rusland ‘Eens Zal Het Rode Plein Knalroze Zijn’.

Astrid Nijgh zingt een paar liedjes en brengt een Russische polka ten gehore.

Ook is de organisatie van Sotsji4all aanwezig. Zij zijn verantwoordelijk voor de succesvolle regenboog-armbandjes die veel Olympische spelers en hoogwaardigheidsbekleders als stil protest tegen het anti-homobeleid in Rusland droegen. De mannen vertellen over hun ervaringen en de boodschap die ze met de armbandjes uitdragen. De winst die gemaakt wordt op de verkoop van deze kleurrijke armbandjes € 2,- per stuk, gaat naar Amnesty Pride. Met geld uit dit Pride Fonds kan snel ingegrepen worden wanneer activisten in bedreigde situaties verkeren. De nieuwste ontwikkelingen in Oeganda bewijzen, dat er nog flink veel geld nodig is.

De avond richt zich niet alleen op de problemen in Rusland, maar wil ook de aandacht op andere problemen in de wereld op het gebied van mensen- en homorechten vestigen. Het COC Kennemerland zegt blij te zijn met de extra aandacht voor deze zaak.

Het Storing After Sotsji Party is op donderdagavond 13 maart vanaf 22.30 uur in café Storing, Houtplein 12 in Haarlem.Categorieën:Agenda, En verder

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: