“Verplaats internationaal homomonument”

Internationaal homomonument 2Het Internationaal Homomonument moet verplaatst worden naar een meer waardige plek in Den Haag. Dat vinden de Haagse gemeenteraadsfracties van VVD en D66.

Het monument staat nu bij Madurodam, omringd door tramrails. Raadsleden Arjen Lakerveld (VVD) en Kim Waanders (D66) vinden dat die plek geen recht doet aan de groeiende belangstelling voor het monument.

De raadsleden roepen het college daarom op om het homomonument te verplaatsen naar de groenstrook bij de Bosbrug, tegenover de Koekamp.

‘Het homomonument hoort thuis in Den Haag, de Stad voor Vrede en Recht. Het is een belangrijk symbool voor emancipatie en staat voor een vrij leven als homoseksueel, bevrijd van worstelingen om jezelf te kunnen zijn’, aldus Lakerveld. ‘Dit moet ook terugkomen in de omgeving waar het monument wordt geplaatst.’

In 2010 pleitte de VVD ook al voor verplaatsing van het monument, maar dat vond het college van burgemeester en wethouders een te drastische maatregel. Wel wilde het college bekijken of het toilethuisje voor trambestuurders verplaatst kon worden.

(Bron: Omroep West)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: