Henk Krol terug in de politiek

henk krolEx-Tweede Kamerlid Henk Krol van 50 Plus keert terug in de politiek. De voormalige fractievoorzitter wordt lijstduwer van de partij bij de Europese Parlementsverkiezingen eind mei.

Dat maakte tijdelijk voorzitter van 50 Plus Jan Nagel zondag bekend in het tv-programma Business Class.

Met voldoende voorkeursstemmen kan Krol (63) in het Europees Parlement komen. De politicus verliet in oktober vorig jaar de Tweede Kamer na onthullingen dat hij als hoofdredacteur van de Gay Krant niet altijd pensioenpremies voor zijn medewerkers had afgedragen.

Het is voor het eerst dat Krol na zijn aftreden weer voorkomt op een vertegenwoordigende lijst. Bij de afwegingen heeft meegespeeld dat de curator heeft meegedeeld dat bij het faillissement van de Gay Krant er geen sprake is geweest van onbehoorlijk bestuur.

Van Nagel kan Krol dan ook aan de slag als lijstduwer. ‘Dat heeft hij verdiend. Wij hoeven Henk niet te rehabiliteren, want we hebben hem ook niet veroordeeld’, zei Nagel in het tv-programma  Nagel liet zich er niet over niet uit of Krol ook weer in de Tweede Kamer zou kunnen komen. ‘Dat is nu niet aan de orde. Er zijn geen verkiezingen’.

Lijsttrekker van de partij bij de verkiezingen op 22 mei wordt ex-VVD’er Toine Manders. Theo Heere uit Den Haag, is tweede op de lijst, Petra Vosters (Amstelveen) staat op de derde plaats.

Op voordracht van het hoofdbestuur heeft 50 Plus drie lijstduwers. Naast Krol zijn dat  journalist en tv-producent Wibo van de Linde (75) en kunstenares Astrid Engels uit Amstelveen als lijstduwer. Van de Linde is net als Krol actief in het campagneteam van 50 Plus.Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: