Zoenprotest bij Albert Heijn in Utrecht verloopt rustig

Zoenprotest UtrechtOngeveer twintig voornamelijk lesbische stellen hebben met een glaasje bubbels in de hand en onder de klanken van John Legend elkaar gezoend in de Albert Heijn aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Het was een ludieke protestactie.

De zogenoemde kiss-in werd gehouden, omdat op Valentijnsdag twee jonge lesbische vrouwen waren aangesproken toen ze elkaar zoenden in de supermarkt. Een beveiliger was bang dat klanten hun gedrag aanstootgevend zouden vinden.
De vrouwen verlieten daarop beledigd de supermarkt. Albert Heijn bood later tot tevredenheid van het stel excuses aan, maar op Facebook leidde de commotie intussen al tot een spontane afspraak om massaal in de winkel te komen kussen.

De winkel was niet blij met de actie, maar legde uiteindelijk wel de rode loper uit en trakteerde de zoeners dus op bubbels.

Overigens was er ook kritiek op de actie. Veel lesbiennes en homo’s vinden de actie onnodig provocerend. “Het benadrukt meer de vooroordelen dan dat het problemen oplost”, zei één van de tegenstanders van het zoenprotest tegen RTV Utrecht.

Omdat de Albert Heijn ’s avonds door veel allochtone jongeren wordt bezocht, waren er uit voorzorg politie en jongerenwerkers bij de winkel. Maar in en om de winkel bleef het erg rustig.

(Bron: RTV Utrecht)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: