Column: Arjan was er nog niet aan toe?

column joop van den haakJoop van den Haak bespreekt elke twee weken weer een ander facet van het rijke roze leven, of een dagelijks dilemma. Dit keer: de eerste keer.

Ik heb met Arjan nooit een intieme relatie gehad. Hij was jong en hij sprak me in het verleden aan in een Haagse kelder waar homo’s en lesbiennes kwamen. Hij viel kennelijk op wat ouder. Ik was indertijd ergens boven de vijftig. Arjan was denk ik achttien jaar oud. Hij zocht waarschijnlijk een vaderfiguur, en ik een zoon die ik kon bemoedigen en troosten als dat al nodig was. Onze verhouding had wel iets platonisch, zonder begeerte, geen seks. Onze relatie speelde zich af in de tijd dat internetten en daten al mogelijk was. Op een dag belde Arjan mij met een wat gebroken stem op. Hij had een vreselijke date gehad. Hij wilde me graag in de kelder zien om zijn verhaal te doen.

Arjan had een date gehad met een knappe jongeman van ongeveer 25 jaar, een sportief type. Ze hadden met elkaar in een restaurantje afgesproken. Maurice was erg onderhoudend, charmant en complimenteus. Hij had iets van een topper over zich en dat was Arjan, die meer een bottom was zeer welkom. In zijn enthousiasme over de uitstraling van Maurice nodigde hij hem uit voor nog een drankje in zijn studentenflatje. Eenmaal thuis dook Maurice meteen in de studieboeken van Arjan en was ook geïnteresseerd in alles wat in de kleine flat aanwezig was. Hij prees Arjan voor zijn netheid en zijn gezellige manier van inrichten van zijn flat. Door zijn manier van doen pakte hij Arjan helemaal voor zich in. Arjan excuseerde zich even omdat hij naar een zekere plaats moest. Hij zou bij zijn terugkomst twee glazen cola meebrengen, want Maurice had laten doorschemeren dat hij deze keer geen sterke drank wilde drinken.

Toen Arjan terugkeerde naar de kamer kreeg hij, de o zo gevoelige jongen, de schrik van zijn leven. Maurice zat daar spiernaakt met een geweldige mastboom in volle erectie op het bed. Hij keek uitdagend in Arjans richting en zei met een zwoel klinkende stem: “Kom ‘s lekker bij me, schatje, dan zal ik je ‘s lekker verwennen.”

Een golf van teleurstelling welde in Arjan op. Hij had een romantische, opbouwende relatie gewild en niet een moment van wild hete seks. Hij voelde zich ook woedend worden, vergat dat hij normaal gesproken wat passief was. Hij liep met zijn twee glazen cola op Maurice af en gilde hem toe, terwijl hij de glazen cola over het opgewonden stuk van Maurice goot: “Koel maar lekker af jij, sekswolf en donder mijn huis uit”.

Ik troostte Arjan die mij daar, in de homokelder in een verloren hoek, zijn verhaal deed en droogde zijn tranen. Ik sprak hem wel zacht vermanend toe: “Arjan, jongen, je hebt denk ik die Maurice te snel uitgenodigd. Hij is daardoor kennelijk aangemoedigd in zijn plannetje snel te willen scoren. Je date was uit op een lekker hapje en dat hapje dat was jij. Je moet allereerst elkaar leren kennen als je dan verliefd wordt op elkaar en jullie ontdekken dat je van elkaar houdt, komt lichamelijk contact in al zijn heerlijkheden vanzelf.”

Het is later met Arjan met ene Pim toch goed gekomen. Zij kwamen terecht in een langdurige relatie, misschien zitten ze daar nog wel in. Ik hoop het voor ze, want ik als vaderfiguur ten opzichte van Arjan heb altijd het beste voor hem gewenst.

Jammer dat ik hem door de speling des tijds uit het oog ben verloren. Misschien vraag jij je af: bestaan er nog van die romantische jongens zoals Arjan? Ik denk het wel. Ga er op af en vindt de liefde van je leven.Categorieën:Column, Joop van den Haak

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: