Weer een anti-Sotsji liedje

Tony MonoDe Duitse producer Tony Mono laat ook van zich horen als het gaat om anti-Sotsji –liedjes. Hij maakte een nieuwe tekst op Happy , de hit van Pharrell.  Als mensen verboden wordt hun liefde te uiten, is er iets fundamenteels mis. Vechten voor onvervreemdbare rechten is niet alleen een zaak voor homo’s, maar voor ons allemaal. Aldus Mono. Geen speld tussen te krijgen toch?

Het heeft even geduurd maar het liedje én de videoclip zijn klaar van Katjoesja. Het Haarlems trio, bestaande uit Hans Goes, hans Vos en Eric Coolen, was bezig met een smartlap. Na het zien van beelden van homo’s die worden belaagd in Rusland, werd besloten het Katsjoeja 2lied te bewerken tot het anti-homowet-lied Eens zal het plein knalroze zijn.  Last-minute werk, maar Hans Goes beloofde in de uitzending van de Roze Golf van zondag 9 februari 2014 vast te beginnen aan een protestlied tegen de Winterspelen over vier jaar.

De Roze Golf publiceerde eerder al de  Top 4 van de meest in het oog springende anti-Sotsji-liedjes. Met deze twee er bij zitten we al op een Top 6 en als u vindt dat de volgorde anders moet, ga u gang!Categorieën:En verder

Tags: ,

%d bloggers liken dit: