Kleintje Pils speelt YMCA in Sotsji om te verbinden

Kleintje Pils 2Het dweilorkest Kleintje Pils heeft in de dweilpauze van de 1.500 meter schaatsen zaterdag in Sotsji het nummer Y.M.C.A. gespeeld. Niet zozeer om te protesteren tegen de homowetgeving in Rusland, maar om mensen met elkaar te verbinden.

Het lied was in de jaren zeventig een hit van de band The Village People en is populair in homokringen. Kleintje Pils heeft contact gehad met Victor Willis, de schrijver van Y.M.C.A. “Hij schreef het om mensen met elkaar te verbinden en dat is ook waar Kleintje Pils voor staat”, aldus de band.Kleintje Pils had voor de Olympische Spelen aangegeven geen protestliedjes te zullen spelen. Aanvankelijk vond de band de oproep van Paul de Leeuw om roze liedjes te spelen wel sympathiek. De band riep zelfs op om suggesties te sturen, maar later liet Kleintje Pils weten geen politieke statements te willen maken in Sotsji.

De band voelt zich gast van het Russisch Olympisch comité en “wil daarom niet provoceren.” Toch heeft de band Y.M.C.A. gespeeld en laat op de site weten dat het optreden bedoeld was om mensen te verbinden. “Dat is ook waar Kleintje Pils voor staat. Wij sluiten niemand uit. Kleintje Pils speelt Y.M.C.A. voor iedereen; ook dat is de Olympische gedachte in Sotsji.”

Het was niet de eerste keer dat Y.M.C.A. in het stadion klonk: op 8 februari was het nummer in de oorspronkelijke uitvoering van The Village People te horen tijdens de dweilpauze van de 5 kilometer.

(Bron: NOS/Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: