Bescherming voor getrouwde homoparen VS

Eric Holder

Eric Holder. Bron foto: Ministerie van Justitie VS

Gehuwde homoparen krijgen in de Verenigde Staten dezelfde juridische bescherming als getrouwde heterostellen. Volgens de krant The Washington Post maakt minister Eric Holder dat nog dit weekend bekend, en zal de maatregel maandag al ingaan.

De maatregel geldt voor alle onderdelen waar justitie wat over te zeggen heeft, dus van steun in rechtszaken tot het bezoek in de gevangenis. Het nieuwe beleid van de federale overheid geldt ook in staten waar het homohuwelijk niet wordt erkend.

Homogroepen zijn verheugd. “Deze zeer belangrijke maatregel zal de levens van talloze toegewijde homoseksuele en lesbische koppels ten goede veranderen”, zei voorzitter Chad Griffin van de Human Rights Campaign in The Washington Post.

(Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: