VN-chef: stem verheffen tegen discriminatie homo’s

Ban Ki-moonSecretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon heeft donderdag discriminatie van homoseksuelen veroordeeld. Hij deed dat in Sotsji in een vergadering van het Internationaal Olympisch Comité.

“We moeten ons uitspreken tegen aanvallen op lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en interseksuele mensen”, aldus Ban Ki-moon. “We moeten ons verzetten tegen  arrestaties, gevangenhouding en de discriminatie, waarmee ze geconfronteerd worden.”

Ban Ki-moon verwees naar de beginselen van het Internationaal Olympisch Comité, waarin  staat verankerd dat de organisatie tegen discriminatie is. Sport heeft volgens de secretaris-generaal de kracht om mensenrechten te bevorderen. De voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), Thomas Bach, dankte Ban ki-moon voor zijn inspirerende rede.Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: