Homo’s Schotland kunnen binnenkort trouwen

In Schotland kunnen homostellen dit jaar nog in het huwelijksbootje stappen. Het Schotse parlement stemde dinsdag met grote meerderheid in met de wet die het huwelijk tussen partners van gelijk geslacht mogelijk maakt.

De Schotse regering reageerde verheugd en liet weten dat het de juiste beslissing is. ,,Het huwelijk draait om liefde, en dat is altijd de kern van deze kwestie geweest”, aldus de Schotse minister van Volksgezondheid Alex Neil.

Tegen
Het eerste homohuwelijk in Schotland kan in de herfst een feit zijn, meldde de BBC. De twee belangrijkste kerken in Schotland blijven tegen. Ze betitelden de plannen eerder als ,,gevaarlijk sociaal experiment”.

Het Britse parlement nam vorig jaar al een wet aan die het homohuwelijk mogelijk maakt in Engeland en Wales. Vanaf 29 maart kunnen homo’s en lesbiennes daar trouwen.

(ANP)Categorieën:Nieuws

Tags: ,

%d bloggers liken dit: