Bucsis: ik voel me verplicht om over mijn geaardheid te praten

anastasia bucsisDe Canadese schaatster  Anastasia  Bucsis heeft  op een persconferentie in Sotsji  openlijk gesproken over haar geaardheid. Dat meldt de Volkskrant. “Ik voel me moreel verplicht om over mijn geaardheid te praten”, aldus Bucsis in de krant.

Bucsis komt voor Canada uit op de 500 meter volgende week. Twee jaar geleden kwam ze voor haar familie en omgeving uit de kast, vorig jaar september maakte ze haar geaardheid bekend tijdens de Calgary’s Pride als protest tegen de anti-homowet in Rusland.

“Ik heb er enorm mee geworsteld. Ik verstopte mijzelf in mezelf. Alleen al de angst hoe mensen zouden reageren op mijn coming-out, wat ze van me zouden vinden, hield me in de greep. Ik was echt angstig en eenzaam in die tijd. Ik weet hoe moeilijk het was en daarom ben ik naar voren getreden. Ik voel me moreel verplicht dit te doen, Ik miste zelf een lesbisch rolmodel, een schaatster naar wie ik op kon kijken. Het is niet voor mezelf dat ik dit doe. Het is voor die anderen , die er onder lijden, die in de knel zitten,” aldus Bucsis in de Volkskrant.Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: