Tweede Kamerleden krijgen Sotsji-armband

Sotsji4allAlle 150 leden van de Tweede kamer hebben vandaag een Sotsji4All-armand in hun postvakje gekregen met de oproep de armband tijdens de Olympische Spelen te dragen.


Met het dragen van de armband verklaar je je solidair met de homo’s en lesbo’s in Rusland, De armband is op de markt gebracht door RM Goods en te koop voor € 2,–. De opbrengst gaat naar Amnesty International. De mannen van RM Goods kwamen op het idee om de armband te laten maken na een oproep van Henk Krol, vorig jaar september op televisie. Krol zei in het programma Pauw & Witteman dat hij vond dat er actie gevoerd moest worden tegen de anti-homowet en dat alle sportliefhebbers een armband zou moeten dragen.

Voor de Sotsji4All armband is inmiddels belangstelling uit onder meer België, Noorwegen en Spanje.

Volgens Erwin van den Wollenberg kwam de verkoop van de armbanden moeizaam opgang, maar zijn ze nu niet meer aan te slepen. Hij hoopt dat Kamerleden met het dragen van de armband zich solidair willen tonen. Van den Wollenberg was maandag in Den Haag om de 150 armbandjes af te leveren bij de postkamer.

 Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: